Κυριακή, Ιουνίου 04, 2006

 

Παραίτηση – καταγγελία στον ΠΣΑΤ

Λάβαμε στο e-mail μας την παρακάτω δήλωση παραίτησης του Νομικού Συμβούλου του ΠΣΑΤ κ. Παναγόπουλου, από την οποία γεννιούνται πολλά ερωτηματικά, κυρίως για τη στάση του νέου προέδρου του Συνδέσμου Παύλου Γερακάρη. Το πλήρες κείμενο:

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΣΑΤ
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Του Νομικού Συμβούλου, Γεωργίου Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, Δικηγόρου Αθηνών, Τζαβέλλα 6.

Κύριε Πρόεδρε – αξιότιμα μέλη,
Με το παρόν έγγραφο θέλω να δηλώσω προς το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ την παραίτησή μου από τη θέση του Νομικού Συμβούλου του σωματείου σας.
Οι λόγοι για τους οποίους αναγκάζομαι να προβώ σ’ αυτήν την ενέργεια δεν έχουν να κάνουν ούτε με το οικονομικό ούτε με τον προσωπικό φόρτο εργασίας, αλλά μόνο και μόνο με την αψυχολόγητη, αχαρακτήριστη και μειωτική αντιμετώπισή μου ως επαγγελματία κι επιστήμονα εκ μέρους του αντιπροέδρου του απερχόμενου Δ.Σ., κ. Παύλου ΓΕΡΑΚΑΡΗ, στάση που, δυστυχώς, από τις ανεπίσημες πλην όμως διασταυρωμένες πληροφορίες μου, υιοθετήθηκε από το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος φέρεται να εισηγήθηκε σε Δ.Σ. του Νοεμβρίου 2005 την αντικατάστασή μου ως ανεπαρκούς (!!!), εισήγηση που, παρότι δεν έγινε δεκτή από το Δ.Σ., κοινοποιήθηκε μέσω ενημερωτικού εγγράφου, (κάτι που στοιχειοθετεί συκοφαντική δυσφήμηση), κατά την πρόσφατη Γ.Σ. του ΠΣΑΤ σ’ όλα (παρόντα και μη) μέλη του Συνδέσμου, σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που συνέχιζα να δίνω μάχες στα αθλητικά και τακτικά δικαστήρια, για να προασπίσω τα συμφέροντα του Συνδέσμου και των μελών του.
Περιττό να αναφερθεί ότι κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν είχε την ευαισθησία να με ενημερώσει, έστω και προφορικά, ακόμα και σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες του ΠΣΑΤ, όταν από φίλους – αθλητικούς συντάκτες πληροφορήθηκα με κατάπληξη ότι με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. προσλήφθηκε άλλος συνάδελφός μου, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε θέματα τακτικής Δικαιοσύνης, ενώ εγώ διατηρήθηκα ως αναπληρωματικός, για να καλύπτω υποτίθεται τον ΠΣΑΤ και τα μέλη του ενώπιον της Αθλητικής Δικαιοσύνης.
Φυσικά, ο ΠΣΑΤ έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει όσους δικηγόρους θέλει, οφείλει όμως προηγουμένως να ενημερώνει τον υπάρχοντα νομικό σύμβουλο και για τις αποφάσεις του αλλά και να τον φέρνει σε επαφή με τον νεοπροσληφθέντα συνάδελφό του, προκειμένου να συνεργάζονται, ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως η προεκλογική, όπου για τα προκύψαντα νομικά ζητήματα, παραδόξως, ζητήθηκε η γνωμοδότηση του νέου νομικού συμβούλου κι όχι του υφιστάμενου, ο οποίος σημειωτέον πέρασε τα πάνδεινα μέχρι να περάσει από το Πρωτοδικείο το καταστατικό που είχαν συντάξει άλλοι, (βάσει προσυνταχθέντων προβληματικών πρακτικών Δ.Σ. και Γ.Σ.), και που ανέλαβε με μεγάλη πίεση χρόνου.
Παρόλα αυτά, συνεχίζω να σέβομαι κάθε απόφαση ενός συλλογικού οργάνου, όπως το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, θα περίμενα όμως να εκτιμηθεί δεόντως το έργο που πανθομολογουμένως προσέφερα στον Σύνδεσμο και να αναφερόταν έστω περιληπτικά, δίπλα από τον χαρακτηρισμό “ανεπαρκής”, ώστε το κυρίαρχο σώμα του, η Γ.Σ., να μπορούσε να σχηματίσει πλήρη εικόνα όχι μόνο για το δικό μου έργο, αλλά και για το έργο της ίδιας της απερχόμενης διοίκησης που – άγνωστο γιατί – προτιμά να μη γνωστοποιεί στα μέλη του ΠΣΑΤ τις επιτυχίες που σημειώσαμε όλοι μαζί ενώπιον της Δικαιοσύνης (Τακτικής – Αθλητικής) και της Διοίκησης (πολιτειακής και ομοσπονδιακής).
Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, κάτι που ούτε συνηθίζω ούτε – δόξα σοι ο Θεός – έχω ανάγκη, θα απαριθμήσω ενδεικτικά όσα επιτεύχθηκαν σ’ αυτόν τον ενάμισυ χρόνο της συνεργασίας μας:
1. Κατ’ αρχήν, θεωρώ ως επιτυχία, όπως εξελίχθηκε, την ολοκλήρωση και δικαστική επικύρωση ενός επί χρόνια προβληματικού καταστατικού που διορθώθηκε κατά το ανθρωπίνως δυνατόν μέσα από μια επώδυνη και χρονοβόρα διαδικασία, χωρίς φυσικά δική μου ευθύνη, που χρειάσθηκε σημειωτέον και δεύτερο δικαστήριο, για να εγκριθεί.
2. Ουσιαστικά, όμως, η πρώτη και μάλιστα διπλή δικαστική επιτυχία μας σημειώθηκε στην πρόσθετη παρέμβαση που ασκήσαμε υπέρ του μέλους μας Ρήγα ΔΑΡΔΑΛΗ και κατά των ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ – ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗ ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή της ΕΣΑΚ και του ΑΣΕΑΔ σε δεύτερο βαθμό!
3. Ακολούθησε η εξίσου σημαντική επιτυχία μας ενώπιον του ΠΤΔΟ/ΕΠΑΕ, όπου έγινε δεκτή η καταγγελία μας κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και υπέρ του μέλους μας κ. ΣΑΜΑΡΑ.
4. Σε διοικητικό επίπεδο, μακράν η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι η υπογραφή από τον τέως Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ της απόφασης περί δικαιώματος ελεύθερης εισόδου, κείμενο που πέρασε σε ποσοστό 90% απ’ αυτό που είχα υποβάλει στο Δ.Σ., όπως ακριβώς πέρασε, σε συνεργασία με την ΕΠΟ, και στον ΚΑΠ, γεγονός που νομικά ισχυροποίησε απεριόριστα τον ΠΣΑΤ απέναντι στις αυθαιρεσίες του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ και των ΠΑΕ.
5. Επίσης σημαντική πίεση άσκησαν τόσο τα εξώδικα που στείλαμε στην ΕΠΑΕ – ΠΑΕ κ.λπ. όσο και η μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε κατά της ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και του Αχιλλέα ΜΠΕΟΥ σε συνεργασία με τα μέλη μας, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ – ΓΑΒΑΘΙΩΤΗ και ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ, υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξώθησε τον κ. ΜΠΕΟ να υποβάλει αγωγή (την οποία αναβάλαμε, ασκώντας πρόσθετη παρέμβαση) και μήνυση κατά του κ. ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ, τον οποίο και αθωώσαμε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μόλις πριν δύο εβδομάδες και μετά από μία μαραθώνια δίκη 12 περίπου ωρών, το αποτέλεσμα της οποίας θα αποδειχθεί χρυσό στο εγγύς μέλλον για τους δοκιμαζόμενους αθλητικούς συντάκτες. (Σημειωτέον ότι στη δίκη κάλεσα και τον κ. ΓΕΡΑΚΑΡΗ, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, αλλά, παρότι συζητούσαμε επί ώρες, ξέχασε προφανώς να με ενημερώσει ότι είχα προ μηνών (!) πάψει να είμαι νομικός σύμβουλος του ΠΣΑΤ λόγω... ανεπάρκειας ενώπιον των δικαστηρίων, όπου δεν πήραμε κατά τη γνώμη του ούτε ισοπαλία!).
6. Αξίζουν, βεβαίως, να αναφερθούν και οι τραγελαφικές καταστάσεις που, λόγω της γνωστής δυστυχώς ασυνεννοησίας μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, παρολίγο να με εκθέσουν ως δικηγόρο. Αναφέρω ενδεικτικά την υπόθεση της καταγγελίας που ασκήσαμε κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στο ΠΤΔΟ/ΕΠΑΕ και υπέρ του μέλους μας κ. ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗ, ο οποίος με τη γραπτή κατάθεσή του εξέθεσε τον ΠΣΑΤ, απαλλάσσοντας τον ΑΡΗ κι ενώ έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά, όπως εισηγήθηκα προφορικά, προφανώς λόγω προεκλογικής περιόδου, το φιάσκο του ΠΣΑΤ έγινε... γαργάρα!
7. Ως φιάσκο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και η υπόθεση της καταγγελίας δύο αλλοδαπών πρώην εργαζομένων κατά του ΠΣΑΤ ενώπιον του ΙΚΑ, όπου, με δεδομένη την καταδίκη μας στην αρμόδια Επιτροπή, κατόρθωσα να “τραινάρω” την υπόθεση, παίρνοντας 4 (τέσσερεις) αναβολές, χρόνος που, δυστυχώς, δεν αξιοποιήθηκε λόγω προβληματικής συνεννόησής μου τόσο με τον λογιστή, όσο και με το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, εξαιτίας της οποίας και λόγω, βεβαίως, παραπετάματος σε κάποιο συρτάρι της απόφασης του ΙΚΑ, πρόλαβα κυριολεκτικά στο παρά πέντε τις προθεσμίες και άσκησα προσφυγές ενώπιον της Τακτικής Δικαιοσύνης, όπου εκκρεμεί η ανακοπή κι όπου προσωπικά θα είχα πετύχει αναστολή αν εισακουόταν το κατ’ επανάληψη διατυπωθέν αίτημά μου από τον λογιστή και το Δ.Σ. και προσκομίζαμε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία.
8. Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω τη λύπη μου, γιατί δεν πρόλαβα να υλοποιήσω το πλήρες όραμά μου για τον ΠΣΑΤ, που ξεκινούσε από τη σύνταξη ενός κανονισμού δεοντολογίας (τον οποίο, παρότι έχω παραδώσει εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει περάσει από το Δ.Σ.!), θα εξελισσόταν μέσω της κυκλοφορίας ενός εγχειριδίου – οδηγού σε αθλητικονομικά θέματα για τα μέλη του ΠΣΑΤ (το οποίο επίσης έχω συγγράψει) και θα επεκτεινόταν μέσα από εκδηλώσεις, όπως η διοργάνωση σεμιναρίων αθλητικονομικής ενημέρωσης και καλύψεις για τα μέλη (νομική, ασφαλιστική κ.λπ.).
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος, ουσιαστικά, με κάλεσε στον ΠΣΑΤ και που πάντα έτεινε ευήκοον ούς στις προτάσεις μου και τον Σωτήρη ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ που τράβηξε το κουπί στα δικαστήρια μαζί μου, χωρίς να εκφράζω κάποιο παράπονο για τα υπόλοιπα μέλη, εξαιρουμένου, βεβαίως, του τέως αντιπροέδρου, στον οποίο πάντως εύχομαι από την θέση του προέδρου να προσφέρει περισσότερα από τους προκατόχους του και να θωρακίσει νομικά τον ΠΣΑΤ μέσω της δημιουργίας πολυμελούς και πλουσιοπάροχα αμειβόμενης νομικής υπηρεσίας, για την οποία, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν δηλώνω υποψηφιότητα.
Η παρούσα δήλωση παραίτησής μου τίθεται στη διάθεση του απερχόμενου Δ.Σ. και της κυρίαρχης Γ.Σ. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κλείνω την πόρτα για συνεργασία με οποιοδήποτε νέο Δ.Σ. προκύψει από τις επερχόμενες αρχαιρεσίες που, βεβαίως, θα θελήσει να συνεργασθεί μαζί μου και να αποδεχθεί πλέον τους δικούς μου όρους.
Αθήνα, 9 Μαΐου 2006
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?