Πέμπτη, Μαΐου 11, 2006

 

Μαμουζέλος: «Και η μπάλα και τ’ αυγά και τα πασχάλια»!

Επιστολή – απάντηση έστειλε και στο «Κεντρί» του «Sportime» ο Γιάννης Μαμουζέλος με αφορμή την ανα-δημοσίευση του ρεπορτάζ για την ΕΡΤ στο «ΠΑΡΟΝ». Αναφέρει:
«Αθήνα, 6 Μαΐου 2006
Αγαπητοί συνάδελφοι, παλιοί φίλοι,
Ατυχώς σπάνια διαβάζω -για ευεξήγητους λόγους σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα- «Sportime» και έτσι δεν είδα αν η αναδημοσίευση ρεπορτάζ από το «Παρόν» της 30/4/2006 αποσκοπούσε στη δημιουργία εντυπώσεων ή στην αναζήτηση της αλήθειας.
Δεν θα απαντούσα αν στη στήλη «Το κεντρί» (5/5/2006) δεν υπήρχαν κάποιες προεκτάσεις του θέματος και ιδίως η πρόκληση της φράσης: «Και είναι φανερό ποιοι θέλουν να δουλέψουν, διότι αυτοί είναι και που αντιδρούν σε λίστες και παραλίστες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας».
Οφείλω λοιπόν να επισημάνω σε παροικούντες και μη στην... Ιερουσαλήμ ότι προσωπικά (αν και πιστεύω κανείς από όσους αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ) είμαι από εκείνους που για περισσότερα από τριάντα χρόνια δούλεψαν ή ήθελαν να δουλέψουν για την ΕΡΤ, έστω και χωρίς οφίτσια, χωρίς μισθολογικά προνόμια, χωρίς συμμετοχή σε παρέες «εκλεκτών», «κολλητών», «κομματικών» ή υποστηριζόμενων από ισχυρά πρόσωπα μέσα ή έξω από την εταιρεία.
Επιπλέον θεωρώ τιμή μου, έστω κι αν προφανώς με έβλαψε προσωπικά και επαγγελματικά, ότι συγκαταλέγομαι στους «αντιδραστικούς» (έστω κι αν δεν μπορούσα να επηρεάσω νοσηρές νοοτροπίες και αυταρχικές αντιλήψεις συμπεριφοράς και διοίκησης...) σε οτιδήποτε θεωρούσα ότι ξέφευγε από αρχές, δεοντολογία, διαφάνεια, νομιμότητα, κανόνες δημοσιογραφικής, επαγγελματικής και τηλεοπτικής πρακτικής.
Δεν θα προχωρήσω στην ουσία της «καταγγελίας» που δημοσιεύθηκε στο «Παρόν» και αναπαράχθηκε στο «Sportime».
Απλώς θα ρωτήσω αν «Το κεντρί» προσπάθησε να διερευνήσει την πραγματικότητα μέσα από το ακόλουθο σκεπτικό: αν τόσο πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι-τακτικοί υπάλληλοι δεν εργάζονται είναι σίγουρα πολύ κακό... Αν εμφανίζονται μόνο για καφέ (για το θεαθήναι λοιπόν στην εργασία τους....) είναι ακόμη χειρότερο... Αν δεν εμφανίζονται ή παραμένουν αδρανείς υποαπασχολούμενοι ή περιθωριοποιημένοι ή (δεκάδες θα μπορούσα να παραθέσω....) επειδή πιθανώς δεν έχουν αντικείμενο δουλειάς ή δεν τους... πάνε ή δεν τους αξιολογούν ως ικανούς να μετέχουν σταθερά και ουσιαστικά στα δρώμενα της ΕΡΤ, τότε είναι χείριστο!
Τα όποια ερωτήματα απορρέουν από το σκεπτικό αυτό, ας τα αναζητήσουν όσοι γράφουν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από όσους είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι. Μαζί με ένα ακόμη: μήπως αρκετοί από όσους έχουν ελάχιστα χρόνια στην ΕΡΤ και πολύ καλύτερες αμοιβές από τους παλιούς εργάζονται περιοδικά και επιλεκτικά και μάλιστα χωρίς τις δεσμεύσεις (για εργασία σε άλλα ΜΜΕ, για την παρουσίασή τους ως απεσταλμένων κ.ά.) που έχουν οι δημοσιογράφοι-τακτικοί υπάλληλοι;
Ας μείνουμε προς το παρόν εδώ, γιατί πολλά μπορούν να ειπωθούν... Ας περιμένουμε όμως να μιλήσουν πρώτα όσοι είχαν ή έχουν τα... γένια και τα χτένια στην ΕΡΤ! Γιατί μετά μπορεί να χαθούν και η μπάλα και τ’ αυγά και τα πασχάλια, εφόσον υπάρχουν δημοκρατία και δικαιοσύνη στην Ελλάδα...
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Συναδελφικά
Γιάννης Μαμουζέλος
Μαχόμενος δημοσιογράφος απλώς...
Εκτός τειχών, χωρίς φίλους και υποστηρικτές από κόμματα, πολιτικούς, επιχειρηματίες, ομάδες ή συμφέροντα»


Υ.Γ: Διάχυτη είναι η άποψη στην πιάτσα ότι η εκπρόθεσμη υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη για το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ (στην περίπτωση που δεν ήταν «στημένη») θα «εκμεταλλευθεί - χρησιμοποιηθεί» από κάποιους (ποιούς;) εναντίον της υποψηφιότητας του Σωτήρη Τριανταφύλλου (για γενικός γραμματέας)...
Υ.Γ.1: Η γελοιότητα θα χτυπήσει κόκκινο από κάποιους που ετοιμάζονται να καταθέσουν (και να υποστηρίξουν) υποψηφιότητά τους την οποία επιθυμούν να καταθέσουν την ερχόμενη Πέμπτη!!!
Υ.Γ.2: Για σχόλια, κους – κους, περίεργα και οτιδήποτε άλλο θέλετε να «καταθέσετε» για τις εκλογές του ΠΣΑΤ σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: sporpress@yahoo.gr
Υ.Γ.3: Ο,τι πει ο Πρόεδρος (ένας είναι ο Πρόεδρος...)





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?