Κυριακή, Μαΐου 07, 2006

 

Επιφυλάσσομαι για κάθε μου δικαίωμα...

Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη και το «μπαμ» της τελευταίας στιγμής, που όλοι περίμεναν, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του ΠΣΑΤ. Ούτε ο Χάρης Ξύδης, ούτε ο Κώστας Βερνίκος (σύμφωνα με το «όργιο» φημών που προηγήθηκε) τέθηκαν αντιμέτωποι με τον Παύλο Γερακάρη για τη θέση του προέδρου αφήνοντας μόνο τον Ανδρέα Παγανόπουλο να σηκώσει το βάρος της «εναλλακτικής» λύσης!
Οι υποψήφιοι, λοιπόν, όπως τους ανακήρυξε το απερχόμενο Δ.Σ. το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής 5 Μαίου:

Πρόεδρος: Παύλος Γερακάρης, Ανδρέας Παγανόπουλος.
Α’ αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Κοτσώνης, Κωνσταντίνος Μυλωνάς.
Β’ αντιπρόεδρος: Κώστας Μότσης, Γιάννης Νικολάου, Βασίλης Σκουντής.
Γενικός γραμματέας: Νίκος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Σωτήρης Τριανταφύλλου.
Ταμίας: Αναστάσιος Αντωνίνης, Γιώργος Μανετάκης.
Μέλη: Κώστας Αλεξόπουλος, Αντώνης Αντωνόπουλος (Ντον-Ντον), Γιώργος Αρκουλής, Γιώργος Δασκαλόπουλος, Γιάννης Δέλκος, Μάκης Διόγος, Κώστας Κομίνης, Μιχάλης Κοσμετάτος, Λουκάς Λουκάς, Δημήτρης Μαλισιώβας, Βασίλης Μάστορας, Γιώργος Μίνος, Γιώργος Νικολάου, Θόδωρος Νταβέλος, Γιώργος Σηφάκης, Σπυριδούλα Σπανέα, Γιώργος Σπανουδάκης, Νίκος Τσώνης, Φώντας Χήτας.
Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Αγγελική Βύζικα, Δημήτρης Ευσταθίου (ΑΠΕ), Γιάννης Κούρκουλος, Νίκος Συνοδινός, Γιάννης Χατζηεμμανουήλ (Καβάλα).
Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Γιάννης Αργυρίου, Γιάννης Δάρας, Πέτρος Λινάρδος, Γιάννης Μαμουζέλος, Χάρης Παπαγεωργίου, Λάζαρος Πατσουράκος.
Εξελεγκτική επιτροπή: Γιώργος Αθανασίου, Βαγγέλης Αλυσανδράτος, Απόστολος Νταλούκας, Γιάννης - Μάριος Παπαδόπουλος.

Βέβαια «όλα τα λεφτά» ήταν η σημείωση, στο τέλος της επίσημης ανακοίνωσης του ΠΣΑΤ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ εξέτασε διεξοδικά το θέμα που προέκυψε σχετικά με την υποψηφιότητα του συναδέλφου, Σωτήρη Τριανταφύλλου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα, μετά από ένσταση που υπέβαλε ο συνάδελφος και συνυποψήφιος Νίκος Γιαννόπουλος. Επειτα από σχετική επικοινωνία με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου, Σπύρο Παναγιωτόπουλο, το Δ.Σ. κατέληξε στην αποδοχή της υποψηφιότητας του κ. Τριανταφύλλου. Η οριστική όμως επικύρωσή της παραπέμπεται στην προσεχή Γενική Συνέλευση».

Τι συνέβη; Θα καταλάβετε πολλά μόλις διαβάσετε στη συνέχεια το κείμενο – ΜΝΗΜΕΙΟ της ένστασης.
«ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ
Κύριε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Τ
Δηλώνω υπεύθυνα ότι ο συνάδελφος Σωτήρης Τριανταφύλλου κατέθεσε εκπρόθεσμα την υποψηφιότητά του ως Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΤ.
Η προθεσμία υποβολής ήταν η Παρασκευή 5 Μαϊου έψς τις δέκα το πρωί και ο έφορος του Συνδέσμου κ. Τριανταφύλλου την κατέθεσε ένα λεπτό μετά.
Θα πρέπει να σημειώσω ότι από τις 09.45 του υπενθύμισα ότι δεν έχει καταθέσει τη σχετική αίτηση και αυτός δεν το έπραξε.
Στις 09.58 του το είπα και πάλι.
Στις 09.59 φώναξα μεγαλόφωνα, εντός της κεντρικής αίθουσας του Συνδέσμου ότι λήγει ο χρόνος υποβολής των υποψηφιοτήτων.
Στις 10.00 ακριβώς παρουσία του κ. Παύλου Γερακάρη πήραμε τον Ο.Τ.Ε. και όντως ο χρόνος είχε εκπνεύσει.
Γύρω στις 10.01 ο συνάδελφος Σωτήρης Τριανταφύλλου κατέθεσε την υποψηφιότητά του. Εκπρόθεσμα...
Εχοντας πίστη στο Θεό και πάντα με γνώμονα τη Δικαιοσύνη ζητώ από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να μην κάνει δεκτή την εκπρόθεσμη αίτηση του συμπαθούς κατά τα άλλα Σωτήρη Τριανταφύλλου.
Ο συνάδελφος δεν δικαιούται πλέον να είναι υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου στις προσεχείς εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου.
Νίκος Γιαννόπουλος»


Το πρώην μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Δάρας, ο οποίος ήταν στα γραφεία το πρωί της Παρασκευής δήλωσε: «Η υποψηφιότητα του Σωτήρη Τριανταφύλλου είναι εμπρόθεσμη και νομότυπη, θέλω να συγχαρώ τον Παύλο Γερακάρη για τον άψογο χειρισμό του θέματος. Σε ό,τι αφορά το ουσιαστικό μέρος δε, θεωρώ ότι δεν συνάδει με τους αθλητικούς συντάκτες να περιμένουν με το ρολόι στο χέρι και την εκπνοή της προθεσμίας...».

Πέρα όμως από τις... αστειότητες, το σοβαρότερο θέμα των φετινών εκλογών το αναδεικνύει ο συνάδελφος Νίκος Μαυρομάτης μέσα από τη στήλη “Media” στο «ΦΩΣ». Εγραψε την Παρασκευή:
«Οι φετινές εκλογές του ΠΣΑΤ βρίσκονται μπροστά σε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο. Αυτόν της αποχής.
Στις εκλογές του 2004 είχαν ψηφίσει 754 από τους 862 εγγεγραμμένους συναδέλφους, δηλαδή υπήρξε ποσοστό συμμετοχής 87,47%.
Φέτος υπάρχει μια σημαντική παράμετρος. Δικαίωμα ψήφου δεν θα έχει όποιος δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στο Σύνδεσμο, τουλάχιστον για το 2005.
Γενικά κάθε μέλος του ΠΣΑΤ θα πρέπει να δώσει 25 ευρώ για το 2005, 25 για το 2006 συν 10 ευρώ για τα έξοδα έκδοσης της κάρτας. Συνολικά 60 ευρώ (ήταν φαεινή ιδέα της νυν διοίκησης...).
Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τα 25 ευρώ για το 2005 (άρα και με δικαίωμα ψήφου) έχουν δώσει κοντά στα 450 μέλη του ΠΣΑΤ.
Βέβαια θα υπάρχει η δυνατότητα για τα μέλη να πηγαίνουν τις μέρες των εκλογών στον ΠΣΑΤ, να δίνουν τουλάχιστον τα 25 ευρώ και να αποκτούν αυτόματα δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή με 25 ευρώ... αγοράζουν ένα ψηφοδέλτιο. Κομπογιαννίτικα πράγματα...
Η στήλη σκέφτεται, λοιπόν, πως υφίσταται κίνδυνος από το 87, 47% της συμμετοχής στις περασμένες εκλογές, το ποσοστό να πέσει κοντά στο 50%. Και το Δ.Σ. που θα εκλεγεί να είναι Συμβούλιο μειοψηφίας. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση όποιος πανηγυρίσει για το αποτέλεσμα δεν θα ξέρει τι του γίνεται...»


Την αμέσως επόμενη μέρα (Σάββατο) η απογοήτευση και οι φόβοι του Νίκου Μαυρομάτη μεγάλωσαν αφού στις «κακίες» του γράφει ότι «Αν πάνε να ψηφίσουν πάνω από 350 συνάδελφοι στις εκλογές του ΠΣΑΤ θα είναι τεράστια έκπληξη».

Υ.Γ: Εξακολουθεί να ισχύει η παρατήρησή μας –και όσο περνούν οι μέρες ενισχύεται η πεποίθησή μας- ότι σημαντικότατο ρόλο στην έκβαση των εκλογών θα παίξει ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος!
Υ.Γ.1: Να ‘ναι καλά ο Νίκος Γιαννόπουλος, έδωσε πάλι αφορμή σε όλους μας να διασκεδάσουμε με τις επερχόμενες εκλογές που –σίγουρα- θα μείνουν αξέχαστες... Αλήθεια, με τόση δημοσιότητα που πήρε η ένστασή του, έχει σκεφτεί να πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση με ρολόγια; «Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι... μεσάνυχτα»!
Υ.Γ.2: Συνυπογράφουμε τη δήλωση Δάρα και ευχαριστούμε τους συναδέλφους των δελτίων ειδήσεων που απέκρυψαν το γεγονός και δεν γίναμε ΡΟΜΠΕΣ στο πανελλήνιο! Αλήθεια, γιατί ο κ. Γιαννόπουλος δεν κάλεσε την Αμεσο Δράση;
Υ.Γ.3: Αν ως τη γενική συνέλευση της ερχόμενης Παρασκευής φτάσει στα γραφεία του ΠΣΑΤ ο λογαριασμός του ΟΤΕ, θα είναι ένα ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο στα χέρια του κ. Γιαννόπουλου. Θα του συνιστούσαμε μάλιστα να μην περιμένει ως τότε αλλά να ζητήσει ο ίδιος την αναλυτική λίστα των τηλεφωνημάτων του επίμαχου πρωινού από τον Οργανισμό. «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται»!
Υ.Γ.4: Η ΑΣΤΕΙΑ ένσταση Γιαννόπουλου εις βάρος του Σωτήρη Τριανταφύλλου δεν ήταν το πρώτο «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» στον προεκλογικό αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία η (ψευδής και ανακριβής) πληροφορία ότι ο Γιώργος Μανετάκης αποσύρθηκε από την υποψηφιότητά του στη θέση του ταμία του Συνδέσμου... Οπως φαίνεται έχουν ακόμη τα μάτια μας να δουν πολλά!
Υ.Γ.5: Ο τίτλος του κειμένου αναφέρεται στη μεγάλη επιτυχία του Πασχάλη Τερζή και ουδεμία σχέση έχει με πρόσωπα και καταστάσεις του παρόντος...
Υ.Γ.6: Από τους φόβους του 50% της Παρασκευής ο Νίκος Μαυρομάτης «έπεσε» στο 33% το Σάββατο! Ας ελπίσουμε ότι οι φόβοι του συναδέλφου δεν θα επαληθευτούν αν και... χλωμό το βλέπουμε. Ελπίζουμε τη μέρα των εκλογών να μην φωνάζουν «εν χορώ» οι υποψήφιοι: «Που είναι οι ψηφοφόροι, οέο;».
Υ.Γ.7: Μόλις πέντε από τα έντεκα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. κατεβαίνουν ξανά στις εκλογές! Τι έγινε ρε παιδιά;







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?