Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2006

 

Ως τότε, δεν δικαιούστε!


Εξεπλάγην (λέει) ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που του αποδώσαμε το μονόστηλο με αρχικά Σ.Χ. στην SportDay της 2ας Μαρτίου. Τι λες καλέ; Ξέρεις πολλούς με τα αρχικά Σ.Χ. στην εφημερίδα όπου είσαι σύμβουλος έκδοσης;
Καταρχήν στην αναφορά μας υπάρχει ερωτηματικό κι αν δεν το πρόσεξες να αλλάξεις την οθόνη σου γιατί.. μπάζει. Κατά δεύτερον δεν αρκεί εσύ (όπως ισχυρίζεσαι) να υπογράφεις πάντα ότι γράφεις. Συν-διευθύνεις μια εφημερίδα όπου προβάλεται ιδιαιτέρως στην τελευταία της σελίδα η «πλέον» ανυπόγραφη στήλη του ελληνικού Τύπου. Αναφερόμαστε στη στήλη «Οι επιφανείς άνδρες» του σημειολόγου αναγνώστη αθλητικών εφημερίδων Στέφανου Χάρη!
Και αναφερόμαστε στην «πλέον» ανυπόγραφη στήλη διότι στόχος της είναι οι δημοσιογράφοι – συνάδελφοι και η οποιαδήποτε επιτυχία της (είναι πράγματι απολαυστική) δεν την αθωώνει.
Στο φύλλο της Πέμπτης λοιπόν πέντε «καρφιά» τα υπέγραφαν οι: Κ.Π., Μ.Α., Σ.Χ., Μ.Κ.
Στο φύλλο του Σαββάτου έπεσαν νέα «καρφιά» με καινούργιες –και παλιές- υπογραφές: Μ.Α., Ξ.Ξ., Κ.Π., Π.Λ.
Αν λοιπόν έχετε το θάρρος της γνώμης και της άποψής σας υπογράψτε ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα κείμενά σας. Ως τότε, δεν δικαιούστε να μιλάτε για ανώνυμα κείμενα...
Η απάντηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου προς την ιστοσελίδα μας:
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα οτι αποδίδετε στο όνομα μου μονόστηλο με αρχικά Σ.Χ. που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sportday στις 2 Μαρτίου. Αν και δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανώνυμα κείμενα αναγκάζομαι να το κάνω διευκρινίζοντας πως στα 27 χρόνια της καριέρας μου οτι γράφω να το υπογράφω κιόλας. Ακόμα και όποτε έβαλα αρχικά κάτω απο κείμενο ήταν «Χρ.Σωτ.» ώστε να είναι άμεσα κατανοητό απο που προέρχονται.
Θα παρακαλούσα όπως αποκαταστήσετε το λάθος σας και μελλοντικά να είστε πιο προσεκτικοί και να μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα».


Πάμε τώρα στο περιεχόμενο των ενυ-ανυπόγραφων μονόστηλων που δημοσίευσε η SportDay, στη στήλη Media του Σαββάτου 4 Μαρτίου:
Γράφει ο Μ.Α.: «Πλήρως ανανεωμένο ξεκινάει το νέο πρόγραμμα του Sportime Radio. Με επικεφαλής το «βαρύ πυροβολικό» του σταθμού Πέτρο Δριτσάκο, Κώστα Κεφαλογιάννη, Γιάννη Καραλή και φυσικά τον Παύλο Σαχτούρη, ο ραδιοσταθμός φιλοδοξεί να διατηρήσει το μερίδιό του στα ερτζιανά».
Γράφει ο Ξ.Ξ.: «Χαλάρωσαν τα μέτρα σε αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα και ο διευθυντής της αφήνει τους συντάκτες να τρώνε. Απαραίτητη προϋπόθεση να παραγγέλνουν από συγκεκριμένο delivery. Αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται».
Γράφει ο Π.Λ.: «Ποιος συντάκτης ανανεωμένης αθλητικής εφημερίδας σίγουρα θα κάνει Κούλουμα, αλλά το Πάσχα δύσκολα θα φάει;».
Και τέλος γράφει ο Κ.Π.: «Ζητάμε συγγνώμη από τους πιστούς της στήλης για το λάθος. Στη ...σφαίριση, που δημιούργησε χάος σε συναδέλφους αθλητικής εφημερίδας. Το στέλεχος που είχε πρόταση για να αναλάβει διευθυντική θέση στην παραδοσιακότερη των αθλητικών εφημερίδων δεν προέρχεται από τον δημοσιογραφικό χώρο της πετοσφαίρισης».





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?