Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2006

 

Πού είναι ο Πουρουπουπού, οέο;

Απολαυστικός ο Στέφανος Χάρης στη χθεσινή SportDay, δίνει ρεσιτάλ για τον συνονόματό του (Χάρη) Ξύδη. Με τίτλο «Αυτός παρέμεινε ακλόνητος» (άσχετο: στον υπουργό Γ. Ορφανό αναφέρεται!), γράφει στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας:
Από χθες γύρισε στο «Sportime» o Χάρης Ξύδης. Monday, Tuesday, happy days, που τραγουδούσε και ο θρυλικός Φόνζι στην αλησμόνητη τηλεοπτική σειρά. Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν έχουμε ακόμα τραγούδι, θα έχουμε όμως δωρεάν CD. Και όχι μόνο αθλητικού περιεχομένου.
Ελπίζω ανάμεσα στα CD που θα επιλέξουν στο «Sportime» να είναι και η ταινία «Στα πλοκάμια της πορνείας». Οπως σας έγραφα πριν από λίγες μέρες, είναι από τις αγαπημένες ταινίες του άσου της Λάρισας Παναγιώτη Μπαχράμη και τόσο εγώ όσο και ο Θόδωρος έχουμε φάει τα DVDάδικα και δεν μπορούμε να τη βρούμε.
Τα αποτελέσματα, πάντως, της παρέμβασης Ξύδη έχουν γίνει ήδη αισθητά. Η εφημερίδα έκανε τη δεύτερη ανακαίνιση σε ένα μήνα και είναι προφανές το γιατί. Η προηγούμενη, παρά τις αντίθετες προβλέψεις μου, δεν είχε καλό φενγκ σούι… Ελπίζω να μη συνεχιστεί, διότι τότε δεν θα μιλάμε για καλό φενγκ σούι, αλλά για κακό φενγκ χούι!
Οι συντάκτες άλλαξαν πάλι θέση. Το κεντρικό ένθετο εξαφανίστηκε. Ο Καραλής ξαναπήγε στη σελίδα 2. Είχε ξεκινήσει στην προτελευταία, πήγε κάπου μέσα, έγινε από μισή σελίδα μονόστηλο και τώρα αναβαθμίστηκε. Τόσες αυξομειώσεις δεν έχει ούτε ο αγαπημένος μου ήρωας κόμικ, ο Τιραμόλα…
Αλλά και ο Καραπαπάς δεν είχε καλύτερη τύχη. Πάλι άλλαξε θέση -αυτό έλειπε, να τον άφηναν έτσι. Αλλωστε, το έχω ξαναπεί ότι σε κάθε αλλαγή στο «Sportime» παίζουν το πασίγνωστο παιχνίδι «εδώ Καραπαπάς, εκεί Καραπαπάς, πού είναι ο Καραπαπάς;». Αυτή τη φορά η στήλη του «Η φωλιά του κούκου» δεν υπάρχει. Η νέα του εμφάνιση (σε μονόστηλο) ονομάζεται «Ανεμολόγιο». Κρίμα. Σε τόσες ταινίες έχει παίξει ο Τζακ Νίκολσον, δεν μπορούσε να βρει άλλη; «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές» δεν μου φαίνεται άσχημη επιλογή, αν και νομίζω πως είναι καλύτερο το «Ο Ξύδης χτυπάει πάντα δυο φορές».
Οσο φυλλομετρώ την εφημερίδα νιώθω ένα κενό. Μια κραυγή αγανάκτησης φουντώνει μέσα μου και θέλω να το πω: πού είναι ο Πουρουπουπού, οέο; Ποιος θα μου λέει μέσα από τη στήλη του «καλημέρα», οέο; Πού είναι ο Κατσαρός, οέο; Πού είναι ο Τσώχος, οέο; Τι έγινε, ρε παιδιά;
Πάνε οι καλοί συνάδελφοι; Τελικά για να γλιτώσεις σε αυτή τη χώρα πρέπει να είσαι Ορφανός! Ολοι για τελειωμένο τον έδιναν τον υφυπουργό, αλλά αυτός παρέμεινε στη θέση του ακλόνητος! Δεν είναι ένας τυχαίος βουλευτής Θεσσαλονίκης, αλλά ένας αληθινός Σούπερμαν, γι' αυτό και τον φαντάστηκα όπως τον βλέπετε στο σκίτσο στο κέντρο της σελίδας…
Πάντως, εμένα κανείς δεν μπορεί να μου βγάλει από το μυαλό ότι η ημερομηνία που επέλεξε ο Χάρης Ξύδης για να αναλάβει επίσημα τη διεύθυνση του «Sportime» δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαία. Ο Χάρης, ως παλιός και καλός δημοσιογράφος που έχει τα μάτια του ανοιχτά, είχε εδώ και καιρό την έγκυρη πληροφόρηση ότι του Αγίου Βαλεντίνου ο Καραμανλής θα προχωρούσε επιτέλους σε ανασχηματισμό. Προσπάθησε, λοιπόν, να τον μιμηθεί για να κερδίσει τις εντυπώσεις και τη δημοσιότητα. Η αλήθεια είναι πως αυτή η χώρα δύο τόσο σημαντικούς ανασχηματισμούς σε μια μέρα δεν μπορεί να τους σηκώσει.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?