Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2006

 

Sportime, ώρα μηδέν;

Πλήρως κατατοπισμένο και ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ το χθεσινό ρεπορτάζ του Γιάννη – Μάριου Παπαδόπουλου στο GOALnews για τις εξελίξεις στο Sportime. Με τίτλο «Δύσκολες ώρες» περι-γράφει:
«Aπίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στην εφημερίδα «Sportime». Oλα ξεκίνησαν όταν οι εκπρόσωποι του Διασωματειακού (εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων στο χώρο του Tύπου) που επισκέφθηκαν την εφημερίδα, ρώτησαν τον διευθυντή, Aγγελο Mενδρινό, για ποιο λόγο απολύθηκαν οι τέσσερις συνάδελφοι προ δύο εβδομάδων.
O Aγγελος Mενδρινός επικαλέσθηκε «λόγους περικοπών». Λίγα λεπτά αργότερα κλήθηκε να παραστεί στη συνέλευση ο φερόμενος ως «ισχυρός άνδρας» του συγκροτήματος, Kώστας Kυριακόπουλος, ο οποίος στο ίδιο ερώτημα του Διασωματειακού απάντησε ότι οι απολύσεις έγιναν «για λόγους επιθετικής πολιτικής και ποιοτικής αναβάθμισης» προσθέτοντας ότι «σύντομα θα πάρουμε δύο υπογραφές».
Mε λίγα λόγια υπήρξε πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ Mενδρινού και Kυριακόπουλου, που είχε ως συνέπεια μετά το πέρας της σύσκεψης ο διευθυντής της εφημερίδας να βρεθεί για μισή ώρα στο γραφείο του κ. Kυριακόπουλου κι ακολούθως να δηλώσει στους συνεργάτες του ότι υπέβαλε την παραίτησή του!
Oι εξελίξεις έπεσαν ως «κεραυνός εν αιθρία» στην εφημερίδα, ενώ ο Aγγελος Mενδρινός φεύγοντας κλείδωσε το γραφείο του και είπε στους συντάκτες του «Sportime» ότι θα πάει μέσα στις επόμενες ημέρες για να μαζέψει τα πράγματά του.
Aξιοι ιδιαίτερης μνείας, πάντως, ήταν και οι διάλογοι που εκτυλίχθηκαν μεταξύ Διασωματειακού και Kώστα Kυριακόπουλου. «Φέρτε πρώτα τον τίτλο από το εξωτερικό (σ.σ., ο τίτλος «Sportime» ανήκει σε off shore εταιρεία) και μετά συζητάμε» είπε κάποια στιγμή ο πρόεδρος της ΠOEΣY, Δημήτρης Tσαλαπάτης.
«Γιατί δεν ασχολείστε και με άλλες εφημερίδες όπου υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμών;» απάντησε ο κ. Kυριακόπουλος προκειμένου να μετατοπίσει το βάρος της συζήτησης, για να του υπενθυμίσουν ότι «είναι ποινικό αδίκημα να χρωστάτε δώρο Xριστουγέννων στους εργαζόμενους».
Eπίσης, με αφορμή το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα η ιδιοκτησία του «Sportime» δεν ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση της EΣHEA για συζήτηση επί του θέματος των απολύσεων, ο Δημήτρης Tσαλαπάτης είπε στον Kώστα Kυριακόπουλο: «Δεν είναι δυνατόν να σας καλεί η EΣHEA και να μην έρχεστε, από τη στιγμή που σε ανάλογες προσκλήσεις ανταποκρίνονται ο Λαμπράκης και ο Mπόμπολας».
Σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ της EΣHEA για να αποφασίσει πότε, τελικά, θα πραγματοποιηθεί απεργία στο «Sportime», καθώς δόθηκε τελεσίγραφο στην ιδιοκτησία να επαναπροσλάβει τους τέσσερις απολυμένους άμεσα.
Παραίτηση, όμως, υπήρξε και από τον Φώντα Xήτα, ο οποίος από χθες δεν είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων του «Sportime» στο Mικτό Συμβούλιο της EΣHEA.
O Φώντας Xήτας παραιτήθηκε από εκπρόσωπος με επιστολή που έστειλε στην EΣHEA, διευκρινίζοντας πάντως ότι θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του έως ότου εκλεγεί ο αντικαταστάτης του.
Παράλληλα ανάρτησε ανακοίνωση στον εργασιακό χώρο της εφημερίδας, με την οποία εξήγησε ότι η παραίτησή του έγινε «για λόγους συνείδησης», ευχαριστώντας τους συναδέλφους του για τη μέχρι χθες συνεργασία τους και κάνοντας λόγο για «κατάρα» που έχει πέσει στην εφημερίδα και την έχει οδηγήσει σε «συμπληγάδες πέτρες».
Πάντως η απόφαση του Φώντα Xήτα να παραιτηθεί από εκπρόσωπος ήταν ειλημμένη και δεν συνδέεται με τις χθεσινές εξελίξεις στην εφημερίδα».


Υ.Γ.: Γράφει στο forum της ιστοσελίδας socialforum-media.gr επισκέπτης με τίτλο «Ωρα για αγώνα και στη Sportime και παντού!»:
«Απ' ό,τι έμαθα, συναντήθηκαν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας χτες (10.1) με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και ενώ αρχικά υποστήριζαν πως οι απολύσεις έγιναν για λόγους οικονομικής δυσπραγίας της επιχείρησης, αργότερα ισχυρίστηκαν ανεπάρκεια (!) των απολυμένων. Η δε ΕΣΗΕΑ μίλησε ξανά στους εργαζομένους για κινητοποιήσεις, οι οποίες έρπουν ως φαίνεται, γι' αυτό καθυστερούν! Κι αν οι Σόμπολος - Τσαλαπάτης εμποδίζονται από τη γρίπη των πουλερικών (καθότι κότες), το υπόλοιπο Δ.Σ. τι ζόρι τραβάει; Ολοι μας αναρωτιόμαστε - ώς πότε άραγε;»

Υ.Γ.1: Από την ηλεκτρονική διεύθυνση «info@sday.gr» λάβαμε απάντηση του striker της SportDay για δημοσίευμά μας αλλά ατυχώς ήταν γραμμένο εις την κινεζικήν. Παρακαλούμε πολύ να το επαναλάβουν εις την... ελληνικήν. Για του (γραπτού) λόγου το αληθές παραθέτουμε την πρώτη πρόταση: «‘Ο…Ο„ΟŒΟ‚ τουλΞχιστον Ξ±Ξ½Ο„ΞδρασΡ. ΞˆΟƒΟ„Ο‰ ΞΊΞ±ΞΉ μ’ Ξλλα λόγια Ξ½β€™Ξ±Ξ³Ξ±Ο€ΞΉΟŒΞΌΞ±ΟƒΟ„Ξ΅, ΟŒΟ€Ο‰Ο‚ φυσικΠκαι ΞΏ ΓιΞννΕς ΚαραλΞΟ‚. Και σ’ ΞΞ½Ξ± συμφωνούμΡ Ξ±Ο€ΟŒΞ»Ο…Ο„Ξ± ΞΌΞ΅ τον Ξ¦ΟŽΞ½Ο„Ξ± Ξ§Ξτα».
Ατιμη τεχνολογία... (για το attachment σας έχει μιλήσει ποτέ κανείς;)

Υ.Γ.2: Γράφει ο «πρόεδρος» στον Πρωταθλητή (Υ.Γ. 20): "Ελπίζω να κατάλαβε ο Αγγελος, πόσο ηλεκτρικές είναι μερικές καρέκλες! Καλή τύχη..."

Υ.Γ.3: Υπάρχουν πολλών ειδών ρόμπες. Σκέτες, εμπριμέ, ξεκούμπωτες, με πουά, με βούλες, πολύχρωμες, βαμβακερές, μεταξωτές... Διαλέγεις και παίρνεις (και φοράς) για να μην κρυώνεις!

Υ.Γ.4: Και μέσα σε όλα ξαναχτύπησε η ΕΦΚΑS. Ολα τά ‘χε η Μαριορή...

Υ.Γ.5: Δεν τελειώσαμε...





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?