Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2006

 

Αγγελος, εξ(ω)άγγελος!

Την τιμητική του (!) έχει σήμερα το «Sportime» στα media του κυριακάτικου Τύπου.
Με τίτλο «Δύσκολες στιγμές για το “Sportime”» γράφει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»:
«Ο διευθυντής της εφημερίδας «Sportime», Αγγελος Μενδρινός, υπέβαλε την παραίτησή του, όταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του διασωματειακού οργάνου απάντησε πως οι απολύσεις τριών δημοσιογράφων έγιναν για «λόγους περικοπών» και λίγη ώρα αργότερα ο Κώστας Κυριακόπουλος, εκπροσωπώντας την ιδιοκτησία, έκανε λόγο για «επιθετική πολιτική και ποιοτική αναβάθμιση», ισχυριζόμενος πως «σύντομα θα πάρει δύο υπογραφές»!
Ο Μενδρινός παραμένει στο τμήμα έκδοσης των dvd της εφημερίδας, αλλά το ερώτημα αφορά το μέλλον της εφημερίδας. Η λύση των dvd φαντάζει πρόσκαιρη, την ώρα που οι οικονομικές απαιτήσεις μεγαλώνουν.
Εντείνεται έτσι η πεποίθηση πως σύντομα αναμένονται αλλαγές και στον αθλητικό Τύπο, ενώ υπάρχουν φήμες –που διαψεύδονται προς το παρόν- για την πώληση άλλης «πράσινης» εφημερίδας».


Στη στήλη «μέσα & media» γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ»:
«ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ διευθυντή εφημερίδας: Την περασμένη Τρίτη αποχώρησε από το «Sportime» ο Αγγελος Μενδρινός και ώς την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές δεν έχει ανακοινωθεί αντικαταστάτης -χώρια που στην ταυτότητα της εφημερίδας παραμένει το όνομά του! Την προπερασμένη εβδομάδα είχε αναλάβει εκτελεστικός διευθυντής του «Sportime» ο τέως επικεφαλής του φύλλου Γ. Μανετάκης, ενώ τοποθετήθηκαν σε θέσεις διευθυντή σύνταξης και αρχισυντάκτη αντιστοίχως ο Στέφανος Κούμπης και ο Βασίλης Σκουντής. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα πλήρωσε με καθυστέρηση (10/01) το μισθό Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους, γεγονός που οδήγησε την ΕΣΗΕΑ να απειλήσει με απεργία τους ιδιοκτήτες αν επαναληφθεί το φαινόμενο και αν δεν επαναπροσληφθούν τέσσερις προσφάτως απολυθέντες συντάκτες».

Υ.Γ: Την ευαισθησία των νέων επιτελών του «Sportime» έσπευσε να εκμεταλευθεί «ΤΟ ΚΑΡΦΙ». Γράφει στη χθεσινή του έκδοση, στη στήλη «Στα ΜΜΕσα και στα έξω» με τίτλο «Προάγγελος»:
«Ο θάνατος του Καραπαναγιώτη φούντωσε και τη φημολογία περί επικείμενης εξαγοράς κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας από το ΔΟΛ. Η επιλογή της διευθυντικής ομάδας του «Sportime» να περάσει με πρωτοσέλιδο τίτλο το θάνατό του στο φύλλο της περασμένης Κυριακής εκτιμήθηκε από πολλούς ως προάγγελος επικείμενης (ή πιθανόν ήδη πραγματοποιηθείσης) πώλησης του «Sportime» (που, εκτός εφημερίδας, διαθέτει και ραδιόφωνο και διαδικτυακό site) από τον όμιλο Οντόνι στο ΔΟΛ. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν το τέλος του 2005 απολύθηκαν από το «Sportime» συνολικά τέσσερις εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση και της ΕΣΗΕΑ».

Υ.Γ.1: Από το «ΠΑΡΟΝ»: «Αίτηση πτώχευσης κατά εταιρείας που ελέγχει αθλητική εφημερίδα! Εταιρεία εισαγωγής χάρτου κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για ποσό περίπου 56.000 ευρώ που δεν κατέβαλε η εταιρεία της αθλητικής εφημερίδας, ενώ μάλιστα υπάρχει αναφορά για κατάθεση μεταχρονολογημένων επιταγών της τάξης των 85.000 ευρώ λόγω ανακλήσεως ή μη επαρκούς υπολοίπου».

Υ.Γ.2: Παλιό αλλά καλό πριν από 10 ημέρες στο ΦΩΣ. Το διαβάσαμε και... σκάσαμε στα γέλια!
Τίτλος: «Διάβημα ΠΣΑΤ για το Sportime».
Κείμενο: «Και ο ΠΣΑΤ ασχολείται με την υπόθεση του συγκροτήματος Sportime, τις απολύσεις που έγιναν πρόσφατα στην εφημερίδα και τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ηδη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ έχει πάει δύο φορές ο έφορος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, ενώ σήμερα ενδέχεται να μεταβεί στην Ενωση όπου θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρό της, Πάνο Σόμπολο, ο α’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Παύλος Γερακάρης. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΠΣΑΤ προσανατολίζεται στο να προβεί σε διάβημα σήμερα στην ΕΣΗΕΑ με το οποίο θα εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Sportime, καθώς ο Σύνδεσμος δεν μπορεί (δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο) να κάνει άλλη κίνηση...»

Υ.Γ.3: Πρόεδρε, τι λες; Προσανατολιστήκατε ή χάσατε το δρόμο;





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?