Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2006

 

«Γνωριζόμαστε αρκετά μεταξύ μας»

Με ηλεκτρονική επιστολή του προς το site μας αντέδρασε ο Ξενοφώντας Χήτας στο δημοσίευμα της SportDay την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου με τίτλο «Εργα και ημέρες ενός παλιόφιλου». Να θυμίσουμε ότι το υπέγραφε ο «striker» στη στήλη Media της εφημερίδας και αναδημοσιεύθηκε από το “Media culpa” την επόμενη ημέρα.
Το πλήρες κείμενο του e-mai:
«Προς Εισαγγελία Καλλιθέας ενταύθα
Με την επιστροφή μου από ολιγοήμερη άδεια, ενημερώθηκα για το πόνημα του συναδέλφου μου (;) striker σε αθλητική εφημερίδα, όπου ασχολούμενος με την εφημερίδα Sportime - από συμπόνοια και ενδιαφέρον υποθέτω – στην οποία εργάζομαι ανελλιπώς από την πρώτη ημέρα έκδοσης της (21/2/1994), αναφέρεται και στην αφεντιά μου.
Έγραψε ο συνάδελφος (;): "Ο άτεγκτος εκπρόσωπος των εργαζομένων δείχνει συγκρατημένος και επαναπαυμένος στην προσωπική βολή".
Του απαντώ: Στον μικρόκοσμο που ζούμε και δουλεύουμε, ευτυχώς, γνωριζόμαστε αρκετά μεταξύ μας.
Θα έπρεπε λοιπόν να είναι προσεκτικότερος, στις "εισαγγελικές" του διαπιστώσεις και παρατηρήσεις, ο συνασπιζόμενος - τρομάρα του – αριστερός ψάλτης της Καλλιθέας. Γιατί εκτός από το ψέμα, σ' αυτή τη ζωή, κοντά ποδάρια ακόμη έχουν η αλαζονεία και η ανέξοδη επαναστατικότητα, όσων διατείνονται ότι είναι ενάντια στο σύστημα, αλλά το υπηρετούν μεγαλοπρεπώς.
... Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη του και ας βουτήξει πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό του, μπας και θυμηθεί γεγονότα και καταστάσεις. Στο απειροελάχιστο δεν με αγγίζει ο λίβελλος του. Εκπρόσωπος των συναδέλφων μου είμαι, από τους χαλεπούς καιρούς αυτής της εφημερίδας, πριν φυσικά την ... επιδρομή των μανατζαρέων της αθλητικής δημοσιογραφίας. Λόγο δίνω μόνον σ' αυτούς, που είναι και οι μόνοι κριτές της αξιοπρέπειας και τιμής μου.
Αυτά πρός το παρόν.
ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ
Εκπρόσωπος -όχι ... άτεγκτος και κατά striker ... βολεμένος και επαναπαυμένος - στην εφημερίδα Sportime».


Υ.Γ: Τουλάχιστον αυτός (ο Φ. Χήτας) και ο πολυλογάς του συνδρομητικού (Γ. Καραλής) αντέδρασαν! Για τους υπόλοιπους βρέχει; Και φυσικά δεν θα απαντήσει ούτε ο παλιόφιλος Κωστα-γιώργης ούτε ο ψηλός γόνος – μπαγλαμάς. Οι υπόλοιποι όμως; Ο διευθυντής, θλιβερός και άβουλος απολογητής που καταπίνει τα ηθικά ζητήματα προκειμένου να διασωθεί; Ο ραδιοφωνάρχης ο οποίος ξεπερνάει το σύνδρομο του Ιζνογκούντ; Οι αρχισυντάκτες; Οι σύμβουλοι;

Υ.Γ.1: Εχει τελικά πλάκα αυτή η ιστορία με την ταυτότητα του Sportime. Από προχθές εμφανίζονται τέσσερις (4) διευθυντές (!!!!) και το σχετικό e-mail έχει φύγει ήδη από την ελληνική υπηρεσία για να συμπεριληφθεί η περίπτωση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες...
Ο Αγγελος Μενδρινός παρέμεινε διευθυντής (σκέτος) ώσπου να το καταλάβει (ότι είναι... σκέτος) και να τραβήξει την «ανηφόρα» ασχολούμενος με την ειδικότητά του: dvd, vcd, cd και όλα τα εις d(isk)!
Ο Γιώργος Μανετάκης ανασύρθηκε από τη ναφθαλίνη και επέστρεψε στη θέση του εκτελεστικού (!) διευθυντή!
Διευθυντής (σύνταξης) έγινε και ο Στεφανος Κούμπης (έως χθες αρχισυντάκτης β’) ο οποίος... προσπέρασε τον Μανόλη Γρηγοράκη που διασώθηκε μεν αλλά υποβιβάστηκε σε αρχισυντάκτη β’ αφού α’ ανέλαβε ο Βασίλης Σκουντής (μπερδευτήκατε, ε; Κι εμείς)!
Τέλος διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης παρέμεινε ο Βασίλης Μάστορας!
Και μέσα σε όλα αυτά οι συνάδελφοι του Sportime ακόμη περιμένουν να πληρωθούν το μισθό του Δεκεμβρίου...

Υ.Γ.2: Επειδή είμαστε περίεργοι τύποι: αυτό το εκτελεστικός που το βρήκαν;

Υ.Γ.3: εκτελεστικός: -ή, -ό επίθ. [εκτελώ] (Κ –ή, -όν) ο σχετικός με την εκτέλεση: εκτελεστικό απόσπασμα - διάταγμα
(Από το λεξικό της ελληνικής γλώσσας, Τεγόπουλος – Φυτράκης, έκδοση 1988).





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?