Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2005

 

Απολύσεις στο «Sportime»

Τέσσερις συνεργάτες από την εφημερίδα και δύο μουσικούς επιμελητές από το ραδιοσταθμό απέλυσε την Τετάρτη η ιδιοκτησία του «Sportime». Δύο ημέρες πριν από την αλλαγή της χρονιάς ο Θέμης Τόγιας (ρεπόρτερ ποδοσφαίρου), η Σοφία Βαλσάμη (media, μπάσκετ), η Ελένη Καραγιώργου (ρεπόρτερ ποδοσφαίρου) και ο σκιτσογράφος Φώτης Φωτίου αποχαιρέτησαν τους υπόλοιπους εργαζόμενους οι οποίοι κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» και... παίζουν στοιχήματα για τους επόμενους!
Η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε (;) με τη γνωστή σκληρή (!) και αμείλικτη (!) τακτική της εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση (!!!):
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον εντονότερο τρόπο την αναιτιολόγητη, αντεργατική αλλά και κατάφωρα αντισυμβατική απόλυση τεσσάρων δημοσιογράφων από την εργοδοσία της εφημερίδας «SPORTIME».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι η αντικειμενική ενημέρωση απαιτεί πρωτίστως σεβασμό των ανθρώπων που την υπηρετούν. Απολύσεις σαν κι αυτές, και μάλιστα μέρες που είναι, πέραν του παράνομου και καταχρηστικού χαρακτήρα τους, επιδιώκουν και τη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, μάλιστα, με πρωτοφανή προκλητικότητα δεν κρύβει ότι επίκεινται κι άλλες απομακρύνσεις συναδέλφων, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν καταγγελίες που διερευνώνται, για περικοπές στον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων και για άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Θέματα που οφείλουν να προβληματίσουν ακόμη και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Το Δ.Σ. δηλώνει ότι η εργοδοτική αναλγησία και αυθαιρεσία δεν θα περάσουν και θα αγωνισθεί για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο».





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?