Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2005

 

Καταγγελία D.D. εναντίον Κυριακού!

Ενδιαφέρουσα είδηση μας έδωσε σήμερα το Goal, στη στήλη των Media. Γράφει, με τίτλο «Μηνυτήρια αναφορά κατά Κυριακού…»:
«Γερή «κόντρα» φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο και τον Μίνωα Κυριακού. Ο συνάδελφος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ισχυριζόμενος ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς πριν από μια εβδομάδα, δέχθηκε απειλές για δημοσιεύματα του στην εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής». Ο Αντώνης Αντωνόπουλος προχώρησε σε καταγγελία και στο ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, ζητώντας την παρέμβαση του ΠΣΑΤ ώστε «να περιφρουρηθεί η επαγγελματική και ηθική αξιοπρέπειά του που εθίγη»…»

Για την ιστορία της υπόθεσης διαβάστε ένα από τα τελευταία πονήματα του «Don Don» εναντίον του Μίνωα Κυριακού, στη στήλη «ΑΙΡΕΤΙΚΑ» της 27ης Νοεμβρίου:
«Ρεσιτάλ
Ο καναλάρχης πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνως Κυριακού, έμαθα ότι έδωσε… ρεσιτάλ Τρίτη απόγευμα σε όσους αθλητοπαράγοντες πήγαν (οριακή απαρτία είχε) στο πολυτελές κτίριο της Κηφισιάς, τον άκουσαν, συμφώνησαν και έφυγαν εφησυχασμένοι για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.
Στα στιβαρά χέρια του «γίγαντα» Κυριακού κρέμονται, που κλέβει χρόνο για να ασχολείται, αν θα του εγκριθεί η χορηγία από τον ΟΠΑΠ για τα «Τσικλητήρεια» ή η επιχορήγηση για τον Πανελλήνιο για να προάγεται ο αθλητισμός με κάτι ψίχουλα -δισ. δηλαδή. Τσάμπα το άγχος. Και από την άλλη, να αναγκάζεται να κάνει δείπνα με τον Ορφανό, να κλείνει τα βράδια του ο άνθρωπος για να τον πείσει ότι τα 7 εκατ. ευρώ για φέτος ήταν λίγα και έπρεπε να τα κάνει 16 εκατ. ευρώ για την ΕΟΕ.
Γιατί ο παππούς στον Έβρο, στα Γιάννενα, στην Καλαμάτα και σε όλη την επαρχία που τη βγάζει με 200 ευρώ τον μήνα ξεχασμένος και ανήμπορος να έτσι και δεν πάρει εκατομμύρια ευρώ η ΕΟΕ και ο Μίνωας για τον Πανελλήνιο και τα «Τσικλητήρεια» θα πάψει να προτρέπει τα εγγόνια του να ασχολούνται με τον… αθλητισμό.
Προστάτης
Ο γίγας Κυριακού έπαιρνε πριν και παίρνει και τώρα δισ. ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να υπηρετεί τον ελληνικό αθλητισμό. Και ο Ορφανός που τόλμησε να του αρνηθεί, αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω. Ελάτε όμως που ο «γίγας» θέλει και άλλα βήματα πίσω.
Τι είπε λοιπόν στους αθλητικούς παράγοντες; Ότι ο Καραμανλής ως καναλάρχη τον είχε δει και άλλες 4-5 φορές. Και πάντα έκλεβε χρόνο για να μιλάει στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα της ΕΟΕ και των ομοσπονδιών. Ότι ζήτησε από τον Καραμανλή το 3% από τα έσοδα όλων των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και θα καταλήξουν στο 2%, ότι έδωσε ΟΚ για το Ολυμπιακό Λαχείο και όλα τα λεφτά στην ΕΟΕ, ότι συνεκμετάλλευση του ΟΑΚΑ με την ΕΟΕ ή 10% από τα έσοδα. Ότι όλα τα λεφτά για την Ολυμπιακή προετοιμασία θα τα μοιράζει η ΕΟΕ. Και πως η παρουσία του Ορφανού ήταν τυπική για να ακούσει από τον Καραμανλή ότι: «Έχει δίκιο ο πρόεδρος, βρείτε τα Γιώργο».
Ο αγωνιστής Μίνως που στα μάτια τους έγινε ο προστάτης.
Σφραγίδα
Τα μισά από όσα έμαθα ότι είπε ο Κυριακού, να του υποσχέθηκε ο Καραμανλής ότι θα γίνουν, τότε είναι να παίρνει ο κοσμάκης τα βουνά. Γιατί εγώ συνήθισα στη μοναξιά μου. On line σύνδεση του καναλάρχη-αθλητοπατέρα-γίγαντα Μίνωα θα κάνει ο Καραμανλής με τον κρατικό κορβανά και στην ουσία με ανύπαρκτο σύστημα ελέγχου. Καταργεί και τον Ορφανό και τον κάθε Ορφανό ως θεσμό. Με σφραγίδα θα είναι το κουμάντο, ο γίγας στον αθλητισμό. Τώρα, αν η κάτω… Ραχούλα κάνει ζητιανιά για 3.000 ευρώ και της το πουλάνε ρουσφέτι, φυσιολογικό είναι. Δεν έχει κανάλι ο πρόεδρος της ομάδας».

Οσοι… αντέχετε διαβάστε άλλο ένα «ΑΙΡΕΤΙΚΟ» της 13ης Νοεμβρίου:

«Καίσαρ Μίνως
Ο καναλάρχης Μίνωας Κυριακού επί μήνες χτυπούσε σαν χταπόδι την κυβέρνηση Καραμανλή. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ως πρόεδρος του Πανελληνίου και της ΕΟΕ διεκδικούσε και έπαιρνε και διεκδικούσε περισσότερα για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Ο γίγας, ο τεράστιος, ο υπέρμαχος του Αθλητισμού καναλάρχης Μίνως μέχρι δείπνα αποκατάστασης σχέσεων με τον Ορφανό έκανε για να του δώσει να καταλάβει την τεράστια αγωνία του για το μέλλον του αθλητισμού μας. Και εφόσον είδε ότι δεν έχει… μέλλον, γιατί και ο Ορφανός εκτός του ότι τα παίρνει με το σταγονόμετρο από τον Δούκα έχει και τις δικές του υποχρεώσεις και ανάγκες, πήγε στον Πρόεδρο Παπούλια που ως πρώην αθλητής και γνώστης των προβλημάτων λόγω Εθνικού ΓΣ θα τον κατανοούσε.
Έφτιαξε το κλίμα και καπάκι έκλεισε και το ραντεβού με τον Καραμανλή. Για πείτε μου εσείς έναν Έλληνα που μπορεί να έχει να πει πολύ περισσότερα από τον καναλάρχη, να βλέπει έτσι με τη μία Πρόεδρο Δημοκρατίας και πρωθυπουργό. Σηκώνει το τηλέφωνο ο Καραμανλής και φωνάζει τον Ορφανό στο Μαξίμου. Και βγαίνει ο καναλάρχης Μίνως και λέει ότι το κλίμα ήταν εντυπωσιακά καλό. Βγαίνουμε από το τέλμα. Ο καίσαρας του Αθλητισμού Μίνως καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες! «Έτσι όπως τα λέει ο πρόεδρος είναι, Γιώργο…», οι λέξεις του Καραμανλή όλο το νόημα… Είναι έτσι ή μπορεί να είναι και αλλιώς;
Νόημα
Με νόημα η απάντηση του καναλάρχη για τα… επιμέρους ζητήματα όπως αυτό με το ΟΑΚΑ που συζήτησαν με τον Καραμανλή. Προσέξτε κάθε λέξη «Βέβαια. Άλλωστε αυτά δεν τα λέμε με δημοσιογράφους…». Σωστός. Στους δημοσιογράφους λέμε μόνο αυτά που θέλουμε. Έγινε, λέει, σε… βάθος κουβέντα και θα πάρει τα μέτρα της η πολιτεία. Το… κοστούμι ποιος θα το φορέσει. Στο IBC θα βγαίνει εφ' εξής ο πρωινός καφές. Άμεσα τον γίγαντα, τον τεράστιο Κυριακού, δεν τον ενδιαφέρουν τα αντισταθμιστικά από το «Καραϊσκάκη». Το… νομοθετικό πλαίσιο για το ΟΑΚΑ τον καίει και η διαχείριση του πακέτου ολυμπιακής προετοιμασίας από την ΕΟΕ. Και η άλλη δήλωση;
«Εάν υλοποιηθούν όλα όσα συζητήσαμε, και πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός είναι ειλικρινής, θα αλλάξει η δομή της ΕΟΕ…». Φοβερή δήλωση. Απίστευτη. Για κοιταχτείτε Έλληνες και Ελληνίδες πόσοι γνωρίζετε και πόσο αγγίζει την καθημερινότητά σας το… έργο της ανύπαρκτης ΕΟΕ, και πόσο την πληρώνετε;
ΥΓ.: Δηλαδή ο Καραμανλής θα πάρει την απόφαση εμμέσως πλην σαφώς να κάνει… Μάριο Πεσκάντε της Ελλάδος τον γίγαντα Μίνωα, και CONI την ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Δύσκολο το βλέπω το σενάριο. Ας ικανοποιηθεί ο γίγας Κυριακού με τα δισ. που έπαιρνε και παίρνει για Τσικλιτήρεια, Πανελλήνιο και ΕΟΕ, άντε και να πάρει και τίποτε ρέστα από τον Δούκα μέσω Ορφανού. Μέχρι εκεί…»

Υ.Γ.: Το έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» και είναι «καραδιασταυρωμένο» και από εμάς:
«Μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα, με έδρα περίπου στο κέντρο της Αθήνας, ως το τέλος του καλοκαιριού δείχνει να ετοιμάζει διπλό χτύπημα: την αγορά ζημιογόνου ενημερωτικού σταθμού και αθλητικής εφημερίδας που βρίσκεται εξίσου σε δυσμενή θέση (άλλωστε, υπάρχει ήδη ο αδελφός σε ένα από τα ΔΣ)».
Υ.Γ.1: Ηδη έγιναν οι πρώτες –ανεπιτυχείς- κρούσεις αλλά το πράμα έχει ακόμη δρόμο. Και για να λέμε και ονόματα, όπως πολλοί μας ζητάτε, μιλάμε για τον Ψυχάρη και το «συγκρότημα» Sportime (ραδιοσταθμό και εφημερίδα)!
Υ.Γ.2: Οσον αφορά τα διαδραματιζόμενα στην εφημερίδα του Μοσχάτου και τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των διευθυντών Μενδρινού – Μαρκάκη καλύτερα να μην αναφέρουμε τίποτε προς το παρόν. Να ξεπεράσει πρώτα την κρίση το μαγαζί και… εδώ είμαστε.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?