Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2005

 

Ποιος είναι ο Ακης;

Με τίτλο «Εκβιασμοί, χιλιάδες ευρώ και άλλες... όμορφες ιστορίες» η εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή +13» της 9ης Δεκεμβρίου «απλώνει» στο δισέλιδο 38-39 την παρακάτω ιστορία. Απολαύστε την:

Τα γνωστά λαμόγια-δημοσιογράφοι ξαναχτύπησαν και... αιτήθηκαν με εκβιασμό χορηγία του ΟΠΑΠ

Απείλησαν με... αποκαλύψεις, αλλά πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο βίος και η πολιτεία του «Ακη».

«Δεν θα μπω σε αθλητική εφημερίδα... Τότε να δεις λεφτά που θα βγάλω!». Με τα λόγια αυτά περιέγραφε, πριν από μερικά χρόνια σε φιλική του συντροφιά σε ταβέρνα στο Χαλάνδρι, γνωστό «λαμόγιο» της αθλητικής δημοσιογραφίας το όνειρό του!
Η επιθυμία του δεν άργησε να πάρει «σάρκα και οστά» και ο «δημοσιογράφος» λίγους μήνες αργότερα βρήκε την ευκαιρία να στεγάσει –σε περιθωριακά κυρίως έντυπα- «τα όνειρά» του για αρπαχτές.
Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα έβγαλε στην «καριέρα» του, αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, κατά καιρούς, έπαιρνε «χαρτζιλικάκι» από διάφορους που υπέκυπταν στους εκβιασμούς του. Γιατί το επάγγελμα του σε καμία περίπτωση δεν είναι του δημοσιογράφου, αλλά είναι αυτό του κοινού εκβιαστή. Ο οποίος το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να χρησιμοποιεί την όποια δύναμη του δίνει ή, για να ακριβολογούμε, αυθαιρέτως παίρνει και εν αγνοία των ιδιοκτητών, από το Μέσο που κατά καιρούς εργάζεται, προκειμένου να αποκομίσει υλικά και μόνο οφέλη.
Ο Ακης, ας τον ονομάσουμε έτσι για να συνεννοούμαστε, δηλαδή το «λαμόγιο», διαβάστε τι έκανε πριν από μερικές ημέρες:
Επισκέφθηκε μαζί με υψηλόβαθμο στέλεχος αθλητικής εφημερίδας το γραφείο κορυφαίου στελέχους του ΟΠΑΠ. Ο λόγος των δύο «καλόπαιδων» συγκεκριμένος: «Θέλουμε να μας δώσεις χορηγία από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ για την εφημερίδα» είπαν στον εμβρόντητο συνομιλητή τους. Το στέλεχος του ΟΠΑΠ, νομίζοντας πως δεν άκουσε καλά, τους εξήγησε ότι ο Οργανισμός δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, καθώς και ότι τέτοια κονδύλια για χορηγίες δεν υπάρχουν ούτε για εφημερίδες που έχουν πωλήσεις πάνω από 200.000 φύλλα, πόσο μάλλον για έντυπα με 4-5 χιλιάδες φύλλα.
Τους είπε επίσης, ότι σε θέματα διαφήμισης και χορηγιών ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία με διαφανείς όρους και προϋποθέσεις που έχει θέσει ο ΟΠΑΠ για όλα τα ΜΜΕ. Δηλαδή ο άνθρωπος προσπαθούσε με ευγένεια να εξηγήσει στα «λαμόγια» ότι... λάθος πόρτα χτύπησαν για να αυξήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τότε οι δύο «δημοσιογράφοι» με ύφος που θύμιζε μαφιόζους και ανθρώπους του υποκόσμου του είπαν επί λέξει: «Εντάξει, αλλά όταν αρχίσει ο ο τάδε (σ.σ.: γνωρίζουμε το όνομα του συναδέλφου αλλά μπορεί τα λαμόγια να το είπαν έτσι αυθαίρετα γι’ αυτό δεν το αναφέρουμε) για τον Ορφανό, σχετικά με κάποιες δοσοληψίες του και για θέματα διαπλοκής, τότε θα τα βρείτε να μας τα δώσετε!» τόνισαν ανερυθρίαστα. Το ανώτατο στέλεχος του ΟΠΑΠ, παρότι φημίζεται για την ευγένεια και την πραότητα του χαρακτήρα του, πετάχτηκε από την καρέκλα του και τους ζήτησε να περάσουν ΑΜΕΣΩΣ, έξω από το γραφείο του –όπως και έγινε.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π+13» για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ενώ μάθαμε ότι τα δύο λαμόγια ενεργούσαν εν αγνοία του ιδιοκτήτη της εφημερίδας.

Η διαδρομή του Ακη
Οπως μας έλεγαν οι γνωρίζοντες τη διαδρομή του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, του Ακη δηλαδή, η συγκεκριμένη κίνηση δεν τους προκάλεσε καμία έκπληξη γιατί «έτσι έχουν μάθει, έτσι συμπεριφέρονται χρόνια τώρα» όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά. Συνομιλώντας με πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, μας αποκάλυψε ακόμη ένα περιστατικό, πριν από 3 χρόνια, με πρωταγωνιστή τον Ακη.
«Τον δέχομαι στο γραφείο μου, μετά από αίτημα του, και ούτε λίγο ούτε πολύ μου ζήτησε να μπει σε κάποια επιτροπή της Γραμματείας κι αυτός με την σειρά του θα φρόντιζε από την εφημερίδα του να γράφει υπέρ μου». Το κυβερνητικό στέλεχος, που γνώριζε όπως μας εξήγησε, το «ποιόν και το ρόλο του Ακη», του ξεκαθάρισε ότι «κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί» κι αυτό διότι οι θέσεις είναι κατειλημμένες από αθλητικούς συντάκτες που καλύπτουν τα θέματα της Γ.Γ. του υπουργείου Αθλητισμού. Ο Ακης όμως δεν το έβαλε κάτω: «Βρες μου τότε μια αργομισθία, γιατί δεν θα ξέρεις που να σταθείς...» ήταν η απειλή που εκτόξευσε!
Ομως αυτή τη φορά το λαμόγιο έκανε λάθος εκτίμηση και λάθος υπολογισμούς. Το ανώτατο στέλεχος του υφυπουργείου Αθλητισμού πλησίασε προς το μέρος του και, ως παιδί λαϊκής καταγωγής που είναι, άρχισε να του ψιθυρίζει του Ακη κάτι... γαλλικά! Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σ’ αυτά. Στη συνέχεια τον έπιασε τον Ακη από το γιακά και το πήγε σπρώχνοντας, όπως θυμούνται οι άνθρωποι του γραφείου του, μέχρι το ασανσέρ όπου και τον... εναπόθεσε!
Για την ιστορία να σας πούμε ότι ο Ακης φρόντισε από το έντυπο που εργαζόταν να... περιποιηθεί κανονικά το τότε κυβερνητικό στέλεχος, αλλά, όπως πληροφορηθήκαμε, ούτε ευρώ δεν πήρε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Με την αλλαγή της κυβέρνησης το Μάρτιο του 2004, ο Ακης και η παρέα του προσπάθησαν να προσεγγίσουν με διάφορους τρόπους τη νέα ηγεσία, αλλά «έφαγαν» κατά τη λαϊκή έκφραση «πόρτα». Αυτό δεν τους πτόησε και προσπάθησαν με διάφορες «κατασκευασμένες ειδήσεις» και κακοήθη σχόλια από το έντυπο που εργάζεται ο Ακης να «στείλουν» το μήνυμα στο υπουργείο, αλλά προς μεγάλη του απογοήτευση το μήνυμα πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Η τελευταία απόπειρά τους, μέχρι την επόμενη, ήταν αυτή με το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΠΑΠ, αλλά κι εκεί έπεσαν σε τοίχο. Σύντομα θα επανέλθουμε και με άλλες ιστορίες για τα «Εργα και Ημέραι» του Ακη και της παρέας του...


Υ.Γ: Το «αστείο» της ιστορίας: είναι πολλοί αυτοί που κατάλαβαν... ονόματα και διευθύνσεις καθώς ξέρουν την ταυτότητα του «Ακη». Επίσης, όμως, είναι πολλοί και αυτοί που αναγνώρισαν στον «Ακη» το δικό τους πρόσωπο… Το «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» τώρα δικαιώνεται!

Υ.Γ.1: Θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη για να δούμε αν κάποιοι ευαισθητοποιηθούν και στη συνέχεια θα «φωτογραφήσουμε» την «ταυτότητα» του «Ακη». Εως τώρα πάντως «δεν κουνιέται φύλλο». Είναι η ευκαιρία του ΠΣΑΤ να απο(δείξει) ότι δεν είναι εκδρομικό σωματείο. Αν υπάρχει Σύνδεσμος που λέγεται ΠΣΑΤ «ιδού η Ρόδος». Υπάρχει ή το μόνο που μας απασχολεί είναι ποιοι θα μεταδώσουν τηλεοπτικά τη γιορτή μας; Για γιορτές και πανηγύρια όλοι τρέχουν. Τη λεζάντα ουδείς εμίσησεν… Περί θεσμικών ρόλων άκουσε κανείς τίποτε; Και δεν βάζουμε στο «χορό» την ΕΣΗΕΑ. Αυτή έχει να λύσει σοβαρότερα προβλήματα. Αν θα είναι 3ωρη ή 4ωρη η στάση των μελών της. Ας το… κόψουμε στη μέση παιδιά! Τρεισήμισι, να τα’ αφήσω;





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?