Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2005

 

Ποια χρωστά 1,6 εκατ. ευρώ;

Φωτιές άναψε το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» για χρέη 1,6 εκατ. ευρώ από αθλητικό φύλλο. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στο χώρο του αθλητικού Τύπου από την άσχημη, σε οικονομικό επίπεδο, πορεία μεγάλης αθλητικής εφημερίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω χρεών που φτάνουν στα 1,2 εκατ. ευρώ, η εκτυπωτική εταιρεία που τύπωνε το φύλλο διέκοψε τη συνεργασία και οι ιδιοκτήτες της εισέπραξαν αρνητικές απαντήσεις και από άλλα εκδοτικά συγκροτήματα. Ταυτόχρονα υπάρχει μία ακόμη οφειλή ύψους 0,4 εκατ. ευρώ προς το πρακτορείο, επιβαρύνοντας περισσότερο την κατάσταση, ενώ διαθέτει και αρκετά ανοιχτά μέτωπα, όπως π.χ. με Ταμεία. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν και αναζητούνται λύσεις ανάγκης».

Αν δεχθούμε ως σωστές τις πληροφορίες της εφημερίδας (μην ξεχνάμε ότι ο εμφύλιος των media δεν ξεχωρίζει αθλητικό, πολιτικό, περιοδικό Τύπο…) μπορούμε εύκολα να φωτογραφίσουμε τον στόχο!
Καταρχήν γράφει για μεγάλη αθλητική εφημερίδα οπότε «ξεχνάμε» τις τελευταίες σε κυκλοφορία, οι οποίες πουλούν πανελλαδικά κάτω από 10.000 φύλλα (σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των πρακτορείων διανομής Αργος - Ευρώπη). Τι μας μένουν; Άλλες πέντε: SportDay, Φως, Sportime, Πρωταθλητής, Goal news.
Από αυτές ξεχνάμε τις «κόκκινες» Φως και Πρωταθλητή, οι οποίες είναι από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις (στα μέτρα τους) στην Ελλάδα και εμφανίζουν μονίμως ενεργητικούς ισολογισμούς. Τόσο η εταιρεία «Θ. Μ. Νικολαϊδης Α.Ε» όσο και οι «UP Εκδόσεις Α.Ε». Αλλωστε το Φως έχει δικά του πιεστήρια ενώ η συμφωνία – σύμβαση του Πρωταθλητή με την Τυποεκδοτική είναι πολυετής και χωρίς «σκιές»…
Ξεχνάμε επίσης και το Goal news αφού είναι εφημερίδα του Μπόμπολα και δεν είναι δυνατόν η Ιριδα να πετάξει έξω το προϊόν του βασικού της μετόχου!
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την SportDay όπου ο Αλαφούζος μετέχει κατά το 1/3 στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «SPORTDAY ΑΕΠΕΕ» που εκδίδει την εφημερίδα και την τυπώνει στα πιεστήρια (του) της Καθημερινής.
Oσον αφορά το Sportime,





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?