Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2005

 

Τρίζουν καρέκλες!..

Τάραξε, ανησύχησε και… ανακάτεψε την πιάτσα ένα μικρό κειμενάκι που δημοσιεύτηκε σήμερα στη στήλη Media, στο Φως: «Όλο και πληθαίνουν οι φήμες πως σύντομα θα υπάρξει αλλαγή διευθυντή σε αθλητική εφημερίδα. Και πως ήδη γίνονται οι συζητήσεις ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και κάποιους υποψήφιους για τη διαδοχή».
Αυτό ήταν όλο κι όλο. Μικρό μεν αλλά ικανό να δημιουργήσει ανησυχίες και να βάλει όλο τον κόσμο να ψάχνει για καρέκλες που… τρίζουν. Η ουσία είναι ότι «το πράγμα παίζει ακόμη» και το διαζύγιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ. Βέβαια οι κινήσεις και οι συναντήσεις έχουν γίνει αλλά ίσως αποδειχθούν σκέτες… κινήσεις. Για εκφοβισμό; Για να σφίξουν οι κώλοι; Για να ξεκαβαλήσουν καλάμια; Γιατί υπάρχει πρόβλημα; Θα δείξει σύντομα. Όχι σήμερα. Ούτε αύριο. Πιθανόν από Δευτέρα… Πιθανότατα λίγο πριν από την εκκίνηση της νέας σεζόν. Ξέρετε. 15 με 20 Αυγούστου. Λίγο πριν από την πιστολιά του αφέτη…
Μέχρις ότου να έχουμε κάτι νεώτερο -και σαφέστερο- ας ακτινογραφήσουμε το «πεδίο» των 10 ταυτοτήτων στις αθλητικές εφημερίδες:

ΘΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, εκδότης – γεν. διευθυντής, ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, διευθυντής σύνταξης
* Το δημιούργημα του κυρ Θόδωρου δεν έχει ανάγκη ούτε από διευθυντές ούτε από αρχισυντάκτες. Αυτός είναι το Α και το Ω όλης της ιστορίας. Και μην ξεχνάτε ότι –αν δεν κάνουμε λάθος- όλοι οι προηγούμενοι «διευθυντές» του αποχώρησαν σε,,, βαθιά γεράματα για σύνταξη!

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, εκδότης - διευθυντής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ, εκδότης – διευθυντής
* Φέρουν τον τίτλο –και είναι- εκδότες των εφημερίδων τους. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ.

ΧΑΡΗΣ ΞΥΔΗΣ, εκδότης - διευθυντής
* Επίσης φέρει τον τίτλο του εκδότη, φυσικά και δεν του ανήκει η εφημερίδα, αλλά δεν έχει –τώρα- κανένα πρόβλημα με τον Μπόμπολα. Η εφημερίδα άντεξε στην πίεση της νεοεκδιδόμενης SportDay, παράγει δημοσιογραφία και το μέλλον της ανήκει.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΜΠΟΣ, διευθυντής, ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ, διευθυντής σύνταξης
* η εφημερίδα ανήκει στον ίδιο τον Σέμπο. Όσο για τον Παύλο Γερακάρη, ακόμη δεν έχει κλείσει χρόνο στη θέση του διευθυντή σύνταξης, ύστερα από την αποχώρηση του Διονύση Αβούρη. Εκτός από αυτό άλλαξε προς το καλύτερο την εμφάνιση της Ωρας, «σήκωσε» -βοηθούντος της ΑΕΚ- την κυκλοφορία της και γενικώς δεν αντιμετωπίζει κανένα –προς το παρόν- πρόβλημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ, γεν. διευθυντής
ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ, εκδότης - διευθυντής
* Και οι δύο προαναφερόμενοι είναι ΑΦΕΝΤΙΚΑ στις εφημερίδες του Τράγκα. Μπορεί να μην είναι τύποις εκδότες, αλλά στην ουσία ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ! Το τι είναι σήμερα τόσο το Derby όσο και το Score είναι αποκλειστικό δημιούργημά τους.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ, διευθυντής
* Δεν έχει κλείσει ούτε εξάμηνο στη θέση του. Η εφημερίδα, επί των ημερών του, έπεσε μεν κυκλοφοριακά αλλά άντεξε, όπως και το Goal, στην επίθεση της SportDay (ενισχυμένη με «καταιγίδα» από DVD). Δεν είχε καμιά σχέση με το αποτυχημένο ONSIDE το οποίο του «φορτώθηκε» στην κυριακάτικη έκδοση. Έχει ακόμη πίστωση χρόνου (όχι απεριόριστη, αλλά έχει)…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, διευθυντής
* Το alter ego του πραγματικού αφεντικού της εφημερίδας Νίκου Καραγιαννίδη. Μέχρι στιγμής τα πάνε μια χαρά. Κι αν ποτέ πάψει αυτό η λύση θα είναι εκ των έσω και αναίμακτη αφού το κουμάντο ανήκει στον ιδρυτή.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, εκδότης - διευθυντής
* Φέρει μεν το διπλό τίτλο αλλά ούτε εκδότης είναι ούτε διευθυντής! Μόλις προχθές πληρώθηκαν οι συντάκτες του το μισθό του Μαϊου (αλήθεια, ο αδελφός του πληρώθηκε;)! Είναι σε δυσμένεια και για όλα φταίει ένας… βραζιλιάνος. Οι δεσμοί που τον επέβαλαν και τον κράτησαν στη θέση αυτή ήταν ισχυροί. Τώρα είναι;





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?