Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2005

 

OFFSIDE είσαι και φαίνεσαι!..


Ενθάδε κείται…

Μας τελείωσε το ONSIDE… Το περιοδικό του κυριακάτικου Sportime κατόρθωσε να συμπληρώσει μόλις 7 τεύχη (ούτε 2 μήνες!) και είναι ήδη παρελθόν. Εκτός… Εκτός κι αν οι «απειλές» περί μηνιαίας έκδοσης είναι αληθινές. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε άλλη μια κόντρα των επιχειρηματιών Sportime – SportDay σε άλλο γήπεδο, έστω κι αν το Active κυκλοφορά αυτόνομα στα περίπτερα.
Επί της ουσίας πάντως το ONSIDE αποδείχθηκε… τρία μέτρα OFFSIDE αφού όχι μόνο δεν κατάφερε να δώσει φύλλα στο Sportime, αλλά -αντιθέτως- του ΑΦΑΙΡΕΣΕ!!! Στο τελευταίο τεύχος με περιοδικό, την περασμένη Κυριακή 26 Ιουνίου, η εφημερίδα του Μοσχάτου πούλησε μόλις 9.840 φύλλα!!! ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟ νούμερο σε κυριακάτικο φύλλο του είχε να δει το Sportime από πέρυσι το καλοκαίρι όταν την Κυριακή 15 Αυγούστου 2004 πούλησε 9.836 φύλλα. Τότε βέβαια η εφημερίδα ήταν πρώτη στην κυκλοφορία της Αθήνας αφού συνολικά όλες οι εφημερίδες είχαν διαθέσει μόλις 44.799 φύλλα. Για να κάνετε τις συγκρίσεις σας, την περασμένη Κυριακή το σύνολο της κυκλοφορίας έφτασε τα 73.267 φύλλα στην Αθήνα!
Συνεχίσαμε το ψάξιμο για να δούμε πότε άλλοτε έπεσε η εφημερίδα κάτω από τα 10.000 φύλλα και -ειλικρινά- κουραστήκαμε: η προηγούμενη φορά ήταν η Κυριακή 7 Μαρτίου 2004. Τότε είχε πουλήσει μόλις 7.731 φύλλα και ήταν δεύτερο στην κατάταξη με το σύνολο του αθλητικού Τύπου να πουλά 46.616 φ. Αν αναρωτιέστε για τη χαμηλή κυκλοφορία να σας θυμίσουμε το «πάρτι, πάρτι στις 7 του Μάρτη». Ναι. Ήταν η ημέρα των βουλευτικών εκλογών, με το Λεκανοπέδιο άδειο και την αθλητική ειδησεογραφία στο ναδίρ!

Υ.Γ.: Το ίδιο χάλια τα πήγε το ONSIDE και στη διαφημιστική αγορά αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη 1,5 σελίδα, μέσο όρο, ανά τεύχος!
Υ.Γ. 1: Μαζί με το ONSIDE τελείωσε και η συνεργασία του επικεφαλής της έκδοσης Γιώργου Λυκουρόπουλου. Όσον αφορά το μέλλον του στο Sportime Radio θα κριθεί -μαζί με πολλών άλλων- τη νύχτα του… Αγίου Βαρθολομαίου. Αλλά γι’ αυτήν (τη… νύχτα) θα επανέλθουμε!


Για την ιστορία να σας θυμίσουμε μερικά προηγούμενα δημοσιεύματα του «SPORTpress»:
9 Μαϊου 2005 - Αυτή την Κυριακή το περιοδικό του Sportime!
«ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ των «πολιτικών» εφημερίδων ετοιμάζεται να ακολουθήσει το «Sportime» προσθέτοντας ένθετο περιοδικό στο κυριακάτικο φύλλο του. Αν όλα πάνε καλά, το περιοδικό θα κάνει την εμφάνισή του την Κυριακή 29 Μαΐου, αν σκοντάψει λίγο, μπορεί να πάρει αναβολή μία ή δύο εβδομάδες. Επικεφαλής θα είναι ο άνκορμαν της Nova Γιώργος Λυκουρόπουλος (με εμπειρία ως αρθρογράφος σε lifestyle περιοδικά), και διευθυντής σύνταξης ο Βλάσης Μαρωνίτης (μέχρι πρότινος αρχισυντάκτης στο «Esquire»). Στο περιοδικό θα χρησιμοποιηθούν όλες οι «υπογραφές» της εφημερίδας, θα ενισχυθεί όμως και με αναγνωρίσιμους συνεργάτες από την «ελεύθερη» αγορά.»
Αυτά έγραφε στο Πρωτομαγιάτικο φύλλο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, στη στήλη «Μέσα & Media», ο Χρήστος Ξανθάκης αλλά… διαψεύστηκε. Το πρώτο τεύχος είναι ήδη έτοιμο και οδεύει προς το τυπογραφείο για να κυκλοφορήσει αυτήν την Κυριακή 15 Μαϊου! Ο αγώνας δρόμου των ανθρώπων του Sportime απέδωσε καρπούς και το νέο περιοδικό θα δώσει το παρόν αυτή την εβδομάδα με 120 σελίδες!!!


16 Μαϊου 2005 - ONSIDE ή… OFFSIDE;
Προβληματισμός επικρατεί στο Sportime για το κυριακάτικο φύλλο που λανσαρίστηκε χθες με το νέο περιοδικό ONSIDE, κινηματογραφική ταινία DVD, ένα PC game και το σύνηθες αθλητικό DVD με αγώνες του Ολυμπιακού. Η αύξηση της τιμής στα 2,5 ευρώ λειτούργησε -πιθανόν- αποτρεπτικά για τους αναγνώστες της εφημερίδας και υπάρχουν φόβοι ότι το φύλλο της 15ης Μαϊου δεν θα πιάσει τον κυκλοφοριακό του στόχο.
Ποιος είναι αυτός ο στόχος δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το μέσο όρο του τελευταίου διμήνου (από τότε δηλαδή που τις Κυριακές η εφημερίδα κυκλοφορεί με DVD) είναι 35.092,5 φύλλα πανελλαδικά (χαμηλότερο 33.810 στις 24 Απριλίου, υψηλότερο 49.340 στις 27 Μαρτίου).
Με βάση, λοιπόν, τις 35.000 φύλλα και με το γεγονός ότι το Sportime με προσφορές DVD συχνότατα διπλασιάζει την κυκλοφορία του το λιγότερο που (θα έπρεπε να) περιμένουν οι επικεφαλής του είναι να πετύχουν αύξηση της τάξης του 50%.
Αν η εφημερίδα ξεπεράσει τα 50.000 φύλλα θα το μάθουμε μέσα στην εβδομάδα. Αύριο θα φανεί η πρώτη (βασική) ένδειξη με τη δημοσιοποίηση της κυκλοφορίας σε Αθήνα – Πειραιά. Ες αύριο λοιπόν…


25 Μαϊου 2005 - Ψάχνουν τον «Διπλό ένοχο»!
Ούτε έναν στους τέσσερις (!) αναγνώστες, που κέρδισε στην πρεμιέρα, δεν κράτησε το κυριακάτικο Sportime με το νέο περιοδικό ONSIDE, DVD του Ολυμπιακού, PC game και ταινία!
Στην πρεμιέρα (15 Μαϊου) σημείωσε αύξηση 39% πανελλαδικά και έφτασε τα 51.290 φύλλα, με πρώτο θέμα προαναγγελία της αγωνιστικής (ΛΑΒΑ, ΠΑΟ-ΑΕΚ στη Λεωφόρο κλπ…).
Προχθές (22 Μαϊου) είχε απώλειες 22%. Σύνολο πωλήσεων 40.220 φύλλα με πρώτο θέμα ΜΑΓΕΙΑ για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό στην Πάτρα. Και αυτό σε μια ημέρα που το σύνολο του αθλητικού Τύπου σημείωσε αύξηση 21%, κερδίζοντας 35.000 φύλλα!
Την πρώτη Κυριακή με το ONSIDE η εφημερίδα κέρδισε 14.340 αναγνώστες πανελλαδικά. Τη δεύτερη έχασε τους 11.070! Να θυμίσουμε ότι μέσο όρο η εφημερίδα πούλησε τις Κυριακές Μαρτίου-Απριλίου 35.000 φύλλα. Τώρα έφτασε τα 40.000 με σούπερ προσφορές (και δύο τιμές: 2,5 – 1,5 ευρώ).
Στο τελευταίο της φύλλο εκτός από το 80σέλιδο κυρίως σώμα και το ONSIDE προσέφερε DVD με αγώνα του Ολυμπιακού, τον τελικό Κυπέλλου Καστοριά – Ηρακλής και την κινηματογραφική ταινία «Διπλός ένοχος».
Στο Μοσχάτο ήδη ψάχνουν να τον βρουν (τον… ένοχο)!





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?