Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2005

 

Με το μπαμπάκι…

Το 1.000ό ημερήσιο φύλλο του κυκλοφόρησε σήμερα το «Goal» και ο διευθυντής του Χάρης Ξύδης δεν έχασε την (άλλη μια) ευκαιρία να εκτοξεύσει βέλη πανταχόθεν!
Στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας (64η) γράφει μεταξύ άλλων:
«Φτάσαμε αισίως στα 3,5 χρόνια κυκλοφορίας του «Goal». Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να επαναλαμβάνουμε ότι σχεδόν κανένας τότε δεν πίστευε ότι αυτή η εφημερίδα θα μπορούσε να ζήσει, με «αντίπαλο» μάλιστα το πρώτο μου δημιούργημα, το πάλαι ποτέ κραταιό «Sportime».
…Το «Goal» δεν διαθέτει ούτε ραδιόφωνα ούτε κανάλια μέσω των οποίων θα μπορούσε να διαφημίσει τη δημοσιογραφική του δουλειά.
…Δεν μας αγγίζει ούτε η εμπάθεια πολλών παραγόντων και ΠΑΕ που διοχετεύουν «δοτές πληροφορίες» εν είδει μισθωμένης υπηρεσίας σε διάφορες πλευρές, σε υπασπιστές και οσφυοκάμπτες.
…Δεν μας ανησυχεί ούτε η κατάφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ούτε η απαξιωτική νοοτροπία πολλών εντός και εκτός επαγγέλματος. Ο χρόνος και η θάλασσα θα ξεβράσουν τους καιροσκόπους, τους εμπόρους και τα κοράκια του χώρου.
…Δεν μας πειράζει επίσης η αντιγραφή, η μίμηση και το ξεπατίκωμα των ιδεών, των πρωτοβουλιών και της γενικής κατεύθυνσης και στρατηγικής που χαράσσει το «Goal». Χαρά μας να βλέπουμε την υλοποίηση και τη συνέχεια των προσπαθειών μας και σε άλλες εφημερίδες. Καιρός όμως να παρουσιάσουν και οι άλλοι κάτι καινούργιο. Τα σκονάκια τελείωσαν».


Υ.Γ.: «Πάλαι ποτέ». Όπως λέμε «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να… κλαις»!
Υ.Γ.1: Μήπως είναι unfair και ΛΑΘΟΣ, φίλε Χάρη, να λιθοβολείς το πρώτο σου δημιούργημα; Όλα αυτά για να στηρίξεις την καινούργια σου αγάπη;
Υ.Γ.2: Εσύ ξέρεις (κι άλλοι ξέρουν…) ότι σε «καίει» η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ σου στο «Sportime». Αν όχι σήμερα ή αύριο, ΣΙΓΟΥΡΑ… ΜΕΘΑΥΡΙΟ. Οι γέφυρες υπήρχαν και (εξακολουθούν να) υπάρχουν...





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?